Modele de turnatorie

Modelele sunt dispozitif cu ajutorul carora se imprima in amestecul de Formare cavitatea USAMV chacun configuratiei exterioare a piesei de turnat. Cel mai des modelele se executa DIN materiale ceroase (stearina + parafina) prin presare in Stare pastoasa intr-o matrita. Modelele DIN materiale ceroase au uneori atasata reteaua de turnare, iar alteori se asambleaza in ciorchine la o palnie de turnare Comuna. Modelele de polistiren se obtin in matrite prin umflarea granulelor de polistiren si sudarea intre ele. Daca modelele sunt foarte complexe, ELE se pot confection DIN bucati si asambla prin lipire. Modelele se executa din lemn (60-70%) de Esenta moale (pin, molid), de Esenta tare (TEI, ARIN, par) sau DIN Metal. Modelele din lemn rezista la 100 de formari Manuale sau 1000 de formari mecanice. Modelele metalice se confectioneaza DIN aluminiu. Modelele trebuie sa posede urmatoarele Elemente Constructiv-tehnologice, dintre Care majoritatea se regasesc si in PIESA turnata: a-pentru δ ≤ 0,6 Δ1; b-pentru 0, 6 Δ1 ≤ δ ≤ 1, 66 δ; ρ l-grossit spécifications a aliajului lichid, en kg/dm3 Marci cu Asigurare impotriva deplasarilor axiale (Fig.

1,43.). Se folosesc in cazul pieselor cu cavitati la care trebuie sa se respecte fie anumite grosimi de perete, fie distanta pana la anumite Gauri sau suprafete de referinta. Adaosuri pentru compensarea (anihilarea) deformatiilor pieselor turnate. . Unghiul de inclinare mai mic si lungimea mai mare a Marcii inferioare asigura o concentrare Perfecta a pour PE verticala. La turnarea pieselor MICI, Cu pereti subtiri, complexe, pentru a Evita inghetarea materialului topit in forma se recurge la presarea acestuia Sub actide unei forte exterioare. Unde: r-este Raza de curbura a suprafetei interioare a barei. Modèle placile, Exclusiv metalice, se incalzesc la 500-750 K (en général la temperaturi mai mari decat ponctul de polimerizare). Datorita temperaturii ridicate a placii Model, Rasina termoreactiva se topeste, polimerizeaza si se intareste ireversibil Legand grauntii de nisip intre EI.

n n = N3 > N2 metalul este supus miscarii de rotatie Impreuna cu forma de turnare tubulara; Pentru realizarea USAMV COJI ciorchinele se imersioneaza de 3-6 ori en amestec de Formare format DIN 50% PRAF de Cuart si 50% silicate de par dupa Care se presara nisip cuartos. Aplicarea unui strat Nou se face numai dupa intarirea celuJe Vechi. Accelerarea proceselor de intarire a liantului se asigura prin imersionarea ciorchinelui presarat cu nisip in solutie de clorura de amoniu. Aceste vopseluri sunt de protectie sau de izolatie. Se aplica PE suprafata formelor si miezurilor inainte de uscare. Lungimea Marcii inferioare Li este mai mare decat lungimea Marcii superioare ls. PIESA nemodificata (necesita doua miezuri); d-forma pentru PIESA modificata Calculul Fortei F, ascensionale se face cu relatia: Fig. 17.

Schéma turnarii centrifugale cu ax vertical a-un de rezistenta minima x-x la intalnirea celor doua fronturi de cristalizare; Metode de Remedios cu materiale féroase si conditii impuse pentru piesele turnate DIN Otel.